Sari la conținut
News Alert

Prosteste antiguvernamentale la Oradea

Aproape 1000 de orădeni au protestat duminică seara în centrul oraşului faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Manifestaţia a fost paşnică şi nu s-au înregistrat incidente. La final, protestatarii au pornit într-un marş prin centrul municipiului.

Protestatarii au început să se adune în Piața Unirii începând cu ora 19. La fel ca la protestele din februarie, aceștia au scandat împotriva Guvernului și au cerut stoparea legilor de modificare a justiției.

"Cred că ajungem la dictatură. Este un moment în care suntem disperați, oamenilor le este frică de Parlament ceea ce nu este normal și oamenii ies în stradă ca să arate că nu sunt deacord și vor să stopeze acestă legiferare abuzivă asupra justiției", spune Cristian Clapan, președintele Asociației Oradea Civică.

"Trebui să ne scoatem abonament să ieșim în stradă de data asta, ca în februarie pentru independența justiției. Eu aș propune și pentru limitarea numărului de mandate a parlamentarilor la două", spune un protestatar.

"Gândesc că lupta este foarte lungă, trebuie să avem răbdare (...) pentru că ei sunt cu un picior în groapă și trebuie să luptăm cu toate forțele lor."

"Nu se va rezolva decât dacă vor pleca ăștia de la putere, altfel cred că vor trebui alegeri anticipate."

Organizatorii protestului de la Oradea au tipărit fluturași pe care au redactat o serie de revendicări.

"O justiție independentă ți imparțială, introducerea votului în sistem electronic și corespondență pentru toate tipurile de alegeri. Fără privilegii și beneficii nemeritate pentru oamenii politici. O țară fără baroni politici. Limitarea mandatelor aleșilor la maximum două."

La final, protestatarii au pornit într-un marș pe străzile orașului. S-au oprit în faţa sediului PSD de pe Strada Independenţei, unde mulţimea a scandat lozinci împotriva Partidului Social Democrat și a Guvernului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă