Protest de Ziua Mondială a Mediului, la Oradea        

Data publicării:
protest mediu 06613
30 de orădeni au protestat miercuri seara in Piața Unirii din Oradea impotriva defrisarilor masive din Romania. Oamenii au vrut să atragă atenția asupra faptului că autoritățile nu rezolvă corect problemele de mediu din tară.
 
"Se extinde în România fără ca autoritățile să ia măsuri sau poate fiind chiar în complicitate cu cei care defrișează pădurile românilor sursa noastră de aer și casa a zeci de viețuitoare. Nucetul nu mai își justifică numele deoarece sub ochii îngăduitori ai autorităților,au fost tăiați 90% dintre nucii care făceau faimă orașului și dădeau sănătate oamenilor", a declarat Orlando Balaș.
 
Protestatarii au cerut oprirea tuturor proiectelor care pun în pericol mediul înconjurător. Printre acestea se numără exploatarea cu cianuri a aurului de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist sau amenajarea micro-hidrocentrale pe râuri.
 
"Față de marile proiecte ale României între ghilimele cum ar fi proiectul Roșia Montană,cele de exploatarea și extragere a gazelor de șist. Vrem și noi un răspuns vrem și noi niște semne oamenii au protestat de ani de zile,în Bârlad au ieșit în stradă 3000 de oameni", spune Laura Turdean.
 
O altă protestatară, Nicoleta Caciora, explică de ce a ales să fie împotriva modificării plantelor genetic: "Pentru că în primul rând îți afectează sănătatea,sunt cauzatoare de cancer și nici măcar nu îți permit varianta de a ști dacă ce mânânci este sănătos sau dacă au fost modificate."
 
Astfel de proteste au avut loc în mai multe orașe din țară cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri