Reguli noi pentru câini

Data publicării:
caini-54771

240 de câini comunitari au acum la dispoziţie un adăpost modernizat şi complet refăcut. Liviu Andrica ,directorul Administratiei Domeniului Public Oradea spune: "Ca să nu-i prindem de 2-3 ori au ridicat împrejmuirea cu 80 de cm, am renovat aceste module în care îşi desfăşurat activitatea salariaţii."

Muncitorii au reamanajat țarcul pentru câini și au reparat acoperișul cuștilor și pardoselile. In faţa adăpostului a fost creată o parcare şi un parc 1800 de metri pătraţi. Autoritățile speră ca până în 2016 să adune toți

Anca Sas,purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea precizeaza: "Regulamentul prevede un recensământ, microciparea şi sterilizarea lor scopul e să avem un control asupra reproducţiei. Asta înseamnă că nu ne referim doar la câinii fără stăpân, cât şi la cei cu stăpân." Noile prevederi au starnit deja controverse."De sterilizare nu prea sunt de acord", "După sterilizare am auzit că se ingraşă" declara unii proprietari de animale de companie.

Potrivit regulamentului aflat acum în lucru la primăriei firmele sau întreprinderile ar fi avut dreptul la deţinerea a maximum doi câini pentru paza incintelor.

Deocamdata, regulamentul nu poate fi aplicat. Juristii Primariei vor verifica daca este in concordanta cu decizia de marti a Senatului, care a modificat ordonanta privind felul in care va fi rezolvata problema cainilor fara stapan. In evidenţele autoritatilor oradene exista aproximativ 7 mii de câini, doar 5 mii dintre ei sunt vaccinaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri