Sari la conținut

Salsa pe tatami. Naţionala de judo a Cubei, în pregătire la Oradea

Din lotul selecţionatei insulare nu a lipsit Asley Gonzalez, campionul mondial al categoriei 90 de kilograme şi vicecampion olimpic la Londra.

„Mi-a plăcut, a fost destul de bine şi mi-ar plăcea să revin. Judoul românesc este unul destul de bun, asemănător cu al nostru, dar ar putea să fie şi mai bun. Cu ajutorul nostru, dar şi ei între ei, îl pot face să crească în valoare", consideră Asley Gonzalez, campion mondial la categoria 90 de kilograme.

Schimbul de experienţă din cocheta sala de judo de la Oradea a fost apreciat de ambii selecţioneri.

„A fost foarte interesant stagiul de aici, pentru că am găsit o sală foarte bună de antrenament, sportivi români plini de energie şi forţă, ceea ce a fost foarte important", spune Justo Nada, antrenorul naţionalei Cubei.

„Pregătirea comună ajută foarte mult la progresul sportivilor, schimbul de experienţă, pentru că fiecare ţară are stilul ei de pregătire şi încercăm să învăţăm unii de la alţii", susține Aurelian Fleisz, antrenorul lotului olimpic de tineret.

Anul acesta şi naţionala de judo a Kuweitului a venit la Oradea, într-un stagiu central de pregătire. Sportivii asiatici sunt antrenaţi de fostul campion român Gabriel Sapta.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă