Sărbătoarea Recoltei - tradiţii, concerte şi produse bio în Cetatea din Oradea

Data publicării:
sarbatoarea recoleti

A fost sărbătoare în Cetatea din Oradea, unde reprezentanții mai multor comune ale Bihorului şi-au prezentat tradițiile, produsele și oferta turistică. La Sărbătoarea Recoltei, participanții au avut parte de concerte foclorice, dar și de produse bio. De la sirop de lavandă, la miere cu nucă și mere proaspete - toate au fost oferite în cadrul târgului de produse agroalimentare.

Sărbătoarea recoltei își propune să promoveze producătorii și potențialul turistic al Bihorului. La standuri vor fi prezenți producători de legume și fructe din jude, dar și meșteri populari.

"(Această manifestare-n.n.) are interesul de a aduce producătorul din Bihor, alături de consumatorul din Bihor, pentru că sloganul este: produse din Bihor pentru bihoreni, pentru că din păcate la supermarketuri găsim de toate, mai puțin cele din Bihor și atunci aici au o oportunitate", a declarat Dorin Popa, organizator al evenimentului.

O prezență inedită la ediția din acest an este cea a produselor din lavandă. Cultivarea plantei cu efecte terapeutice a devenit si pentru bihoreni o afacere profitabilă.

"Din lavandă am reușit să facem săpun cu ulei de lavandă, pe bază de glicerină, sirop de lavandă, macerat la rece, apă de lavandă. Cultura o avem în Calea Mare, comuna Lăzăreni; totul e bio, lucrat manual", a explicat Monica Burle, producător.

Pe lângă târgul cu produse bio, participanții la Sărbătoarea Recoltei sunt invitați la workshop-uri tematice și concerte în aer liber. Porțile Cetății vor fi deschise de vineri până duminică, începând cu ora 11.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri