Scandal la uşa bisericii din Bratca

Data publicării:
stirea 203 20scandal-37361

Mai bine de două ore au încercat prelaţii din Oradea să intre in biserica din Bratca pentru a-l instala pe post pe noul preot, dar oamenii nu i-au lăsat să intre nici măcar în curte. Şase poliţişti au vegheat negocierile care nu au ajuns la niciun rezultat. Oamenii sunt fermi şi spun că îl vor doar pe fiul fostului preot, care a murit în urmă cu două luni, la vârsta de 57 de ani.

"Tatăl lui a muncit aici, tot ce vedeţi aici s-a făcut cu tatăl lui, cu munca noastră, cu banii noştri, tot ce a trebuit, tatăl lui a făcut. Ăsta să vină numai să bage cheia la toate gata?" , a spus Ana Haragoş, localnică din Bratca.

"Noi am venit doar să executăm un ordin al episcopiei, adică să îl instalăm pe noul preot numit în urma unui concurs legal", a declarat Dorel Rusu, protopopul Oradei.

Credincioşii spun că la înmormântarea preotului, care a slujit peste 30 de ani în biserică, episcopul Oradei le-a promis că îl va sfinţi pe fiul lui.

"Nu vrem altă preoteasă în sat. Unde să o scoatem cu copilul cu tot, nu vrem pe nimeni altcineva. Nu băgăm de vină la preotul ăsta, nu ştim cine e, a avut parohie, Dumnezeu să-i ajute acolo unde e, nouă ne trebuie pe fiul preotului decedat", a declarat Maria Vereş, localnică din Bratca.

"Dacă ar fi slujit ca preot al doilea pe lângă preotul numit dobândea experienţă şi 2 preoţi făceau faţă mult mai bine", a spus Dorel Rusu, protopopul Oradei.

"Nu o să lăsăm domnule, o să stăm aici sau dacă e cazul ne băgăm noi şi închidem biserica şi ne aducem popă", a spus Nicolae Muşat Haragoş, localnic din Bratca.

Noul preot spune că nu şi-a pierdut speranţa şi va încerca să câştige încrederea şi simpatia enoriaşilor....

"Prin tact pastoral, prin răbdare, prin slujire, nădăjduiesc în ajutorul lui Dumnezeu. de ce nu vă vor oamenii? Personal ei susţin că nu au nimic cu mine", a declarat Radu Marian, preot.

Episcopia Ortodoxă a Oradei nu a putut fi contactată pentru a comenta scandalul de la biserica din Bratca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri