Sari la conținut
News Alert

Se caută soluţii pentru cele 23 de mii de carduri de sănătate returnate în Bihor

Până acum, peste 90% din cele 365 de mii de carduri de sănătate destinate bihorenilor au fost expediate către beneficiari. Puţin peste 23 de mii dintre ele s-au întors însă la Casa de Asigurări de Sănătate.

"Sunt 88 de cutii returnate. Într-o cutie există între 270-320 de plicuri. Urmează să primim suportul informatic pe fiecare zi de distribuire şi atunci vom şti exact situaţia lor", confirmă Sandor Baczoni, responsabil cu logistica în cadrul CAS Bihor.

"Aceste retururi se datorează faptului că celor care le-au fost adresate nu au fost găsiţi la domiciliu din diferite motive sau care sunt plecaţi în străinătate", explică dr. Ionuţ Gheorghe, directorul CAS Bihor.

"- Nu l-am primit încă!
- Ştiţi unde este cardul, de unde trebuie ridicat!
- Nu! Am fost la medicul de familie, nu ştie nimic despre cardul de sănătate."

Funcţionarii casei de asigurări caută metode prin care să distribuie cardurile returnate. Sunt discutate împărţirea lor de către CAS sau trimiterea la medicii de familie, "urmând ca la prima consultaţie din ianuarie, când se vor prezenta, să li se înmâneze şi cardul de sănătate şi să se facă şi activarea cardului de sănătate", spune directorul CAS Bihor.

"- Aţi fi de acord, ca medic de familie, să preluaţi gestiunea şi distribuirea lor către asiguraţi ?
- La prima gândire, nu, deoarece acesta îngreunează munca", refuză medicul de familie Mariana Pantea.

În schimb, medicii de familie au propus ca ei să anunţe persoanele înscrise pe listele lor că îşi pot lua noul document de la CAS. Sistemul cardurilor de sănătate este programat să fie aplicat din 1 ianuarie 2015.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş