Sari la conținut

Şoferii blocaţi pe DN76 au reuşit să îşi continue drumul. Sunt posibile şi alte alunecări de teren

Şoferii camioanelor blocate de alunecarea de teren de pe DN76 au reuşit, după îndelungi ore de aşteptare, să îşi continue drumul. Traficul a fost blocat aseară după o alunecare de teren care a acoperit şoseaua care face legătura între Oradea şi Deva. Pământul a luat-o la vale pe o lungime de o sută de metri la limita dintre județele Bihor și Arad. Traficul a fost deviat pe o rută ocolitoare, iar autorităţile nu exclud alte alunecări de teren, din cauza instabilității solului.

alunecari DN76 3

foto: Ioana-Loredana Dindelegan‎/ INFO TRAFIC jud. BIHOR

Alunecarea de teren a avut loc în jurul orei 19:20, pe un tronson aflat între localitățile Criștiorul de Jos și Vârfuri. Câteva zeci de tiruri au rămas blocate ore în șir, iar traficul a fost deviat pe ruta ocolitoare, pe DN75. Între timp, utilajele au lucrat la eliberarea carosabilului.

“Acum de vreo oră și ceva a mai venit un utilaj. (...) Așteptăm. Nu știm când o să se… dimineață, mâine. Uitați-vă în ce hal arătăm! Venim de la muncă și stăm de la 7 (n.r.- ora 19:00) aici și mâine dimineață, la 7, trebuie să mergem la muncă. Ce să fac?”, spune un şofer.

“Eu sunt șofer de camion, am trecut pe aici, am mers până la Arad, dar acum de vreo două săptămâni tot timpul se întâmplă aici, chiar aici în curba asta.”

Camioanele s-au pus în mişcare în jurul orei 4:30, dar şoseaua a rămas închisă.

“Aici în zonă circulația este deviată (...) și pe județul Arad, și pe județul Bihor”, a precizat Octavian Balog, directorul Secției de Drumuri Naționale Bihor.

Pământul a început să o ia la vale în aceeași zonă în urmă cu două săptămâni, a trecut peste parapetele de protecție și a blocat o bandă de circulație. Alunecarea de teren a avut loc pe un șantier abandonat în toamnă de o firmă orădeană.

“Utilajele sunt de două săptămâni în zonă. Au menținut drumul până azi în starea de circulație. Azi (joi – n.n.) a venit la vale și s-a blocat”, spune directorul Secției de Drumuri Naționale Bihor.

Zona va fi în continuare sub supraveghere pentru că este posibil să aibă loc și alte alunecări de teren din cauza instabilității solului. Traficul a fost deviat până vineri dimineață.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş