Strângere de fonduri pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
INCENDIU PALATUL EPISCOPAL ORADEA
Un incendiu cu cauze necunoscute a distrus Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, 25 august 2018.

Primăria Oradea a anunţat, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei, că se va implica financiar în acţiunea de reconstrucţie a Palatului Episcopal Greco-Catolic din oraş, grav afectat de incendiul de sâmbătă seara. În acest scop va fi deschis un cont pentru strângerea de fonduri.

foto: Sebastian Tont

"Unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, emblemă a orașului, a fost distrus în mare măsură de un incendiu devastator în această seară. Întreg orașul este emoțional afectat de pierderea acestei clădiri impresionante.

Primăria Oradea, împreună cu Episcopia Greco-Catolică, va deschide luni un cont pentru strângerea de fonduri în vederea refacerii acestui monument simbol al orașului. Primăria Oradea se va implica financiar în acest efort de reconstrucție a Palatului Episcopal Greco-Catolic", se arată în mesajul postat sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea.

Instituţia a transmis mulţumiri "pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana care au acționat în forță și cetățenilor pentru implicare".

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri