Străzi îngropate în noroi, după ploile din ultimele zile

Data publicării:
strazi noroi

Ploile şi topirea zăpezii şi a gheţii au transformat străzile din mai multe aşezări din Bihor în uriaşe bălţi sau zone cucerite de noroi. Unele dintre ele sunt imposibil de străbătut chiar şi de maşini. Telespectatorii Digi24 ne-au trimis imagini cu ceea ce ei numesc "dezastrul" de care au parte. Oamenii acuză autorităţile că îi tratează cu indiferenţă.

După topirea zăpezii şi apariţia ploilor, mai multe străzi din localitatea bihoreană Mihai Bravu au fost acoperite de apă şi noroi.

"Cele mai mari probleme sunt pe străzile care nu au fost niciodată asfaltate. Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, acestea s-au umplut de bălţi imense şi noroaie care fac dificilă deplasarea localnicilor", a observat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Ca să poată ieşi din gospodării, oamenii se descurcă cum pot. Nu-i ajută nimeni, spun ei, şi caută singuri soluţii.

""Am făcut eu acolo canalizarea ca să meargă apa, pentru că ajungea până aici."

"- Se poate circula cu maşina?
- Putem? Ce ziceţi: putem? Nu putem, cum să se poată.
- Aici mai jos le intra apa în curte."

Localnicii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu îi ajută şi nu le asfaltează străzile.

"Nu se face nimic. Aici încă e bibelou, mergeţi mai încolo şi vedeţi."

"Uitaţi ce e aici, noi nu dăm bani, nu plătim impozite şi tot ce aparţine, nu plătim? Fiecare îşi trage câte oleacă de pietriş şi îşi aduce lângă căsuţa lui."

Primarul recunoaşte că mai multe străzi sunt neasfaltate, însă promite că va atrage fonduri europene pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să iasă din case direct în noroaie.

"Într-adevăr, oamenii au dreptate că avem, din nefericire, străzi încă care nu sunt asfaltate. (...) Soluţia ar fi ca să avem asfalt peste tot", susţine Zoltan Kelemen, primarul comunei Roşiori.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în alte aşezări din judeţ, unde localnicii se plâng că străzile au devenit adevărate tranşee, pline de bălţi şi noroaie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri