Topul celor mai avantajoase orașe din România. Bucureștiul, abia pe locul 17

Data actualizării: Data publicării:
Oradea in top orase

Oradea este în topul celor mai avantajoase oraşe din România, arată un studiu realizat de o agenţie de imobiliare. Doar Braşovul este peste reşedinţa Bihorului din punct de vedere al siguranţei, serviciilor medicale şi de transport, așa cum sunt ele văzute de localnici. Aceiași care au votat cartierul Nufărul ca fiind cel mai convenabil din Oradea.

Studiul "Oraşe şi cartiere din România" a pornit de la zece criterii de bază, printre care și siguranța pe care o simt locuitorii. Deşi anul trecut, în Oradea s-au petrecut două crime intens mediatizate, localnicii consideră că trăiesc într-un oraş sigur.

"Eu nu am avut probleme până acum, alţii nu ştiu."

"E un oraş foarte sigur, niciodată nu am avut probleme."

Alte criterii luate în calcul în stabilirea celor mai avantajoase orașe din România au fost facilităţile medicale şi educaţionale, calitatea aerului, curăţenia, serviciile de transport şi nivelul de linişte. Oradea a punctat la fiecare dintre acestea.

"În ultimii ani au fost modernizate mai multe secţii ale celor două spitale din oraş. A fost adusă aparatură de ultimă generaţie. În plus în cel mult doi ani în această zonă va fi construit un nou corp de spital dedicat exclusiv pediatriei", a explicat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

Orădenii au decis că Nufărul este cel mai avantajos cartier din oraș.

"În cartierul Nufărul există cel mai mare centru comercial din oraş. Există numeroase magazine, grădiniţe, şcoli dar şi un liceu. Mai mult decât atât de aici, localnicii pot ajunge în staţiunea Băile Felix în doar zece minute cu maşina", a relatat Claudiu Mihuţ.

Potrivit studiului storia.ro, cele mai dezavantajoase oraşe din țară sunt Alexandria, Focşani şi Brăila. Capitala se află abia pe locul 17 în acest top. Sondajul a fost realizat timp în perioada 2016-2017 pe un eşantion de 260.000 de persoane.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri