Sari la conținut

Târg caritabil de Advent, în parcul bazilicii romano-catolice din Oradea

Cea de-a doua ediție a Târgului Caritabil de Advent și-a deschis porțile sâmbătă, după orele prânzului. Membrii mai multor asociații, voluntari și elevi i-au așteptat pe orădeni nu doar cu dulciuri, ci și cu alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă: coronițe de Advent, jucării, obiecte lucrate manual și felicitări.

"Am venit cu nişte tablouri din ipsos făcute cu tehnica şerveţelului, felicitări cusute de tinerii cu autism, magneţi de frigider făcuţi tot aşa din ipsos", spune un comerciant.

"Turtă dulce, bomboane pentru pom, muffin, avem şi pentru diabetici, sirop pentru copii."

"Ceea ce mi-a plăcut mie foarte mult este jeleul de vin, vin roşu şi vin alb, care este foarte gustos."

Orădenii care au trecut pe la standuri au fost încântați de produse: "Sunt produse făcute cu mâna, sunt podoabe de brad, sunt foarte frumoase, e imposibil cineva să nu-şi găsească ceva pe placul lui."

Banii strânși din vânzări vor fi folosiți pentru bolnavii care sunt îngrijiți la domiciliu de către Asociația Caritas Catolica. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când asociația oferă asistentă medicală, fizioterapie, medicamente şi instrumente ortopedice ori sanitare mai multor persoane bolnave din județ.

La sfârşitul târgului, în cadrul unui moment de rugăciune, a fost aprinsă cea de a doua lumânare - din cele patru care vor fi aprinse în timpul Postului - de pe coroana de Advent în faţa catedralei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi