Sari la conținut

Temperaturi de 20 de grade în nord-vestul ţării

Deşi calendaristic a început acum mai bine de o lună, abia în aceste zile putem spune fără nicio reţinere: e primăvară! O confirmă, în sfârşit, şi termometrele care au indicat astăzi valori de peste 20 de grade în nord-vestul ţării. Şi veştile bune nu se opresc aici: meteorologii ne asigură că de Paşte vremea va fi plăcută şi caldă.

"A sosit vremea plimbărilor prin parc. Miercuri, la amiază, termometrele arătau 17 grade, iar maxima zilei a fost de 21 de grade. Zile însorite vom avea şi de Paşte şi în zilele următoare", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

Temperaturile de primăvară înregistrate astăzi în Oradea au umplut parcurile şi locurile de joacă din Oradea. Însoţiţi de părinţi şi bunici, cei mici s-au simţit nemaipomenit alături de prieteni, în aer liber.

"M-am simţit foarte bine. Ne-am jucat fotbal şi ne-am distrat", spune o fetiţă.

"Am mers la piscină şi am venit în parc să joc fotbal", completează un băieţel.

"Am prins o vreme perfectă, ca să zic. Nici cald, nici frig. Numai bine pentru o plimbare, pentru un parc extraordinar", spune un trecător.

Printre cei care s-au bucurat de o plimbare prin parc, într-o autentică zi de primăvară, au fost şi turiştii care au venit să viziteze Oradea.

"Mergem prin parc, am fost la piscină la Nymphaea. Superfain! E un oraş clar european."

Cu excepţia zilei de vineri, pentru care sunt anunţate ploi, prognoza meteo arată că urmează o perioadă caldă, cu maxime care ating 19-20 de grade. De Paştele ortodox, temperaturile vor ajunge la 21 de grade, iar ziua va fi însorită.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi