Sari la conținut

Transport de mare tonaj prin Oradea. Trei grinzi de peste 100 de tone au fost montate în zona străzii L. Pasteur

Cele două camioane care au transportat grinzile au fost însoţite de echipaje ale Poliției Rutiere. Au intrat în Oradea imediat după ora 3, dinspre cartierul Nufărul, iar câteva zeci de minute mai târziu au ajuns în centrul oraşului. Elementele de construcţii au fost duse până pe strada Louis Pasteur, unde urmează să fie montate.

"Am reușit să aducem 3 grinzi, două curente și una marginală, cu care am și început deja lucrarea, grinzi postcomprimate cu lungimea de 33, 8 metri și greutatea aproximativă 34 de tone", a explicat Marian Dușescu, managerul de proiect.

Până la sfârşitul săptămânii în oraş vor mai fi aduse 27 de grinzi. Acestea vor susţine unul dintre pasajele drumului expres, cel mai important proiect de infrastructură din Oradea.

"Va avea rolul de a decongestiona traficul rutier de pe cea mai importantă și complicată arteră de circulație din Oradea, de la nord la sud", susţine Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

În total, în Oradea vor fi montate 45 de astfel de grinzi. Lucrările la drumul expres ar trebui să fie gata la sfârşitul anului, iar investiţia depăşeşte 15 milioane de euro.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă