Vacanță fără calculator. Elevi din toată țara vin în taberele de vară din Bihor

Data publicării:
tabere 170715-1

"Vom juca Rațele și vânătorii, bun? Eu cu Alin la început vom fi vânători, voi o să fiți rațe. În momentul în care sunteți atinși o singură dată deveniți vânători."

Doar atât trebuie să știe copiii care iau parte la tabăra de la Șuncuiuș. E un joc pe cât de simplu, pe atât de amuzant și unde mai pui că e unul dintre jocurile din poveștile părinților.

"E interesant și ies din normalul de acasă."

Și e doar încălzirea pentru că în următoarele zile ei vor avea parte și de alte activități în aer liber.

Daniela Moldovan, directorul unei tabere de aventură: "Anul ăsta am pregătit pentru copii escaladă, speologie, mountain-bike, caiac sau rafting, depinde de apele Crișului."

"Îmi place să fac tot felul de activități gen tiroliană, cățărat pe stâncă și facem jocuri amuzante."

Și cei vin în oraș lasă computerele să se odihnească. În schimb, se bucură de plimbări și de băi în bazinele cu apă termală.

"M-a surprins foarte mult pentru că o grămadă de oameni citeau pe stradă cărți, ceea ce în Ploiești sau în București nu prea vezi. În al doilea am venit aici pentru băile termale de la Felix, plus tot traseul cu mănăstiri, cu castele, chestii de vizitat."

Ciprian Gavra, consilier superior în cadrul Direcției de Sport și Tineret Bihor: "Copiii se pot înscrie la colegii noștri de la direcțiile județene de sport și tineret care funcționează în fiecare județ. Noi avem o tradiție pentru cei din județul Prahova. Este județul care ne trimite cei mai mulți copii."

În Oradea prețul unei tabere de șase zile este de 72 de lei de persoană pe zi. În zone precum Șuncuiuș, Remeți și Bratca vacanța în tabără costă 67 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri