Vacanţă în sala de clasă

Data publicării:
vacanta la scoala 070916

În timp ce majoritatea elevilor se bucură de ultimele zile de vacanţă, alţii s-au întors deja la școală. Printre ei, câţiva tineri din Oradea care s-au așezat în băncile din fostele lor clase și se pregătesc pentru liceu împreună cu profesorul de matematică. Recapitularea vine numai bine după vacanţa mare, chiar dacă elevii recunosc că încă le este greu să se trezească la ore atât de matinale.

Pentru 20 de absolvenţi de clasa a VIII-a de la şcoala "Dacia" din Oradea clopoţelul a sunat mai devreme cu o săptămână. Adunaţi în vechea lor sală de clasă, elevii rezolvă probleme şi exerciţii şi repetă formule, pe care, spun ei, le-au uitat după examenul de Evaluare Naţională din vară.

„Într-adevăr, nu este cel mai plăcut să te trezeşti dimineaţa, dar măcar facem un pic de practică înainte să începem şcoala pe bune.”

„Trezitul de dimineaţă, cred că ăsta este coşmarul oricărui elev. Faptul care mă ajută este doamna profesoară pentru că este mult mai bine decât să repeţi singur. Are mai multe informaţii.”

La cursuri vin până şi olimpicii la matematică. Printre ei se numără şi Andrei Mălan, un adolescent de 14 ani care a intrat la unul dintre cele mai bune colegii din oraş.

„Sunt foarte benefice pentru că reîmprospătează memoria, chiar dacă am avut o vacanţă lungă şi, după examene şi am mai uitat. Şi venim aici ca să ne reamintim pentru testele iniţiale, în general pentru clasa a IX-a”, spune Andrei.

De bună voie se află la catedră şi profesoara de matematică. De 5 ani, de când se află în şcoală, Monica Bercea îşi pregăteşte elevii pentru clasa a IX-a, chiar şi în vacanţă: „Îşi reactualizează cunoştinţele anterioare, îşi aprofundează capitolele studiate şi creşte şi încrederea lor în sine, precum şi consider că vor avea performanţe mai departe în liceu. Elevii vin cu drag şi şi părinţii au susţinut această idee. Şi ei sunt încântaţi.”

Tot în timpul vacanţei, şi elevii de clasa a patra au urmat consulaţii gratuite la aceeaşi şcoală

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri