Vacanţă la muncă. Patronii care angajează tineri pe timpul verii primesc subvenţii

Data publicării:
Corso

Eliza Butuc va termina, în curând, primul an de facultate. Chiar dacă nu are experienţă, vrea să-şi câştige singură banii de buzunar, motiv pentru care îşi caută de lucru în timpul verii: "M-am gândit să mă angajez, deoarece e destul de lungă vara, ca să nu stau degeaba, să am şi eu banii mei, să nu mai depind de părinţi."

În aceeaşi situaţie se află şi alţi tineri care îşi caută de lucru în sezonul estival.

"Aş prefera în domeniul serviciilor, deoarece nu am experienţă, sunt în anul întâi de facultate, timpul îmi permite şi mi-ar plăcea foarte mult lucrez şi să profit de această vacanţă", spune Iasmina Popovici, studentă. "Mi-am depus CV-ul la mai multe companii şi aştept acum răspunsul."

Patronii se arată dispuşi să angajeze tineri, chiar dacă nu au experienţă. Statul îi stimulează pe angajatori prin acordarea unor subvenţii pe cel mult 60 de zile lucrătoare.

"Ne dăm seama că aceşti tineri trebuie să dobândească o practică, o experienţă şi atunci venim în întâmpinarea lor pentru a-i ajuta să o dobândească şi pe urmă pentru a avea muncitori calificaţi în viitor", susţine Cătălin Popa, angajator.

Ca să primească subvenţia, patronii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"Aşteptăm începutul vacanţei oficiale, urmând ca angajatorii, după începerea acestei vacanţe să încheie contracte pe perioadă determinată şi să beneficieze de ajutorul respectiv. Dacă analizăm convenţiile de anul trecut, cele mai multe joburi sunt în turism, horeca, dar şi întreprinderi productive", explică Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Anul trecut, în Bihor, au fost încheiate aproximativ 30 de convenţii, în urma cărora au fost angajaţi 70 de tineri.

Reporter: Anca Deac
Operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri