Sari la conținut
News Alert

Vânzări mai mari cu 40% la aparatele de aer condiţionat 

"Anul acesta m-am hotărât să-mi cumpăr un aparat de aer condiţionat, deoarece temperaturile sunt foarte ridicate; cred că ar fi o soluţie pentru a mă ajuta să scap de canicula asta", spune un client, care completează: "Bugetul este undeva la 1.500 de lei."

"Vânzările sunt cu 30-40% mai mari decât anul trecut. E o perioadă foarte aglomerată şi foarte solicitaţi suntem. Vindem pe zi undeva la 10-15 bucăţi", spune Dan Bucurenciu, manager de vânzări.

Preţurile aparatelor de aer condiţionat diferă în funcţie de capacitatea de răcire şi de energia pe care o consumă.

"Pentru locuinţele cu o suprafaţă de cel puţin 40 de metri pătraţi recomandăm un aer condiţionat cu o capacitate de 12.000 BTU, clasa energetică A ++, însoţit de kitul de montaj, preţurile încep de la 1.259 de lei. Se poate opta şi pentru un aparat care acoperă o suprafaţă mai mare, dar costurile depăşesc deja 2.000 de lei", a detaliat Alina Cenţiu, managerul unui raion de electrocasnice. 

Atenţie, însă! Cei care folosesc aparate de aer condiţionat timp îndelungat se supun unor riscuri, spun medicii.

"În primul rând poate să provoace viroze, răceli, anumite vehiculări de bacterii şi ciuperci, este bine cunoscută pneumonia cu legionela, o formă destul de urâtă de pneumonie, care se manifestă prin febră, greţuri, dureri de cap, vărsături, o stare generală alterată."

Ca să evitaţi astfel de probleme, specialiştii recomandă curăţarea aparatelor la anumite intervale de timp, dezinfectarea şi igienizarea filtrelor şi revizii tehnice periodice realizate de firme autorizate.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş