Zeci de străzi asfaltate în 2012 în Oradea

Data publicării:
plasma 20florina-48383

Anul trecut Direcţia Tehnică din Primăria Oradea a amenajat 1132 de locuri de parcare în oraş, unde până acum domneau gropile, şi când ploua, bălţile. Cât despre modernizarea străzilor cei mai mulţi bani, adică peste două milioane de lei, i-a înghiţit drumul uzinal care a fost refăcut aproape din temelii.

Au rămas însă şi lucrări nefinalizate din 2012, este vorba despre 18 străzi pe care muncitorii vor mai zăbovi şi anul acesta cel puţin până în vară. Acest lucru nu afectează planurile Direcţiei Tehnice care vrea să deschidă şantiere noi pe alte 15 drumuri din oraş, este vorba despre un calup de străzi din cartierul Oncea care nu au văzut asfaltul niciodată.

Tot anul trecut administraţia locală a reuşit să finalizeze parcurile Liniştii şi Padiş unde a investit aproape patru milioane de lei. Ceva mai slab a mers treaba în ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor pentru că în 2012 doar o singură clădire a izolata termic.

Anul acesta însă lucrurile se vor schimba, sau cel puţin asta speră administraţia locală, care vrea să anvelopeze alte opt blocuri pentru care Guvernul a trimis bani la sfărşitul anului trecut. Până acum în Oradea au fost izolate termic 32 de blocuri.

În 2012 s-a intensificat şi acţiunea de sterilizare a maidanezilor din oraş astfel că 1400 de câini fără stăpân au ajuns pe mâna medicilor, cu peste 600 mai mulţi decât în 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri