Zeci de studenţi din Oradea au ieşit în stradă. Tinerii cer 6% din PIB pentru Educaţie şi burse sociale mai mari

Data publicării:
protest studenti 131113

Principala revendicare a fost alocarea unui buget de 6% din PIB învăţământului. Studenţii orădeni s-au plâns şi de taxele de studiu, care au crescut constant în ultimii ani, dar şi de locurile puţine în cămine. O clădire care ar trebui să găzduiască studenţii facultăţilor din Oradea nu este gata nici acum, deşi construcţia a început acum 7 ani.

"Sper că acest protest să fie un semnal de alarmă, ca să primim cei 6% din PIB, pentru educația noastră, pentru viitorul nostru. Este foarte important, pentru că nu s-a respectat și se încalcă legea", susține Corina Neagu, reprezentanta studenților farmaciști.

Rolland Olah, președintele asociației studențești Gheorghe Șincai: "Dacă nu ne va lua în considerare, ne vom deplasa la București și vom organiza proteste de o amploare mult mai mare, iar dacă nici așa nu ne vor lua în considerare vom organiza grevă generală."

Protestul studenţilor din toată ţara nu a rămas fără ecou. Ministrul delegat pentru Învăţământ, a anunţat că este deschis să negocieze cu studenţii.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Monica Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri