Aradul, de acord cu greva administrativă

Data publicării:
buget

Autorităţile arădene văd cu ochi buni propunerea liderului Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, potrivit căreia administraţiile locale ar trebui să intre în grevă în semn de protest faţă de noua Lege a bugetului de stat. Preşedintele administraţiei judeţene din Arad, Iustin Cionca, susţine că în oraşul de pe Mureş nu mai vin bani de investiţii, prin bugetul de stat, de trei ani. O altă părere are însă omologul lui Cionca din Timiş, Călin Dobra. Pesedistul susţine că anul acesta niciun buget local nu va avea de suferit. 

"Cred că nu veţi găsi vreun primar în România sau vreun preşedinte de consiliu judeţean să fie de acord cu astfel de buget. Din păcate, noi suntem in situaţia că de trei ani nu mai avem bani de investiţii, cei de la Cluj de abia de anul acesta pot să spună că nu au bani de investiţii", spune Iustin Cionca, preşedinte CJ Arad.

Aradul a primit, spre exemplu, la nivel judeţean, pentru prestaţii sociale doar 30 de milioane de lei, în 2017, dintr-un necesar de 44 de milioane de lei. Anul acesta ar avea nevoie de 57 de milioane de lei, iar autorităţile judeţene ar putea fi obligate să acopere suma integral, susţin cei de acolo. În Timiş, situaţia este alta. Călin Dobra se declară mulţumit de bugetul pentru anul acesta. Mai mult, spune că nicio primărie din Timiş nu va avea un buget mai mic decât cel de anul trecut.

"60% va rămâne direct la UAT în funcţie de cât impozit va încasa, iar diferenţa va merge o parte de 15% - CJ, iar cealaltă parte de 25% va fi împărţită tot de CJ în consultare cu reprezentanţi de la finanţele publice timiş în echilibrarea bugetelor locale şi susţinerea proiectelor de investiţii. este pentru prima data când cota din impozit pe venit va rămâne la nivelul judeţului", explică, omologul său, Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Propunerea cu privire la greva administraţiilor locale vine de la Cluj. Alin Tişe este nemulţumit de faptul că judeţul va avea zero buget pentru dezvoltare. Președintele CJ Cluj susţine că mecanismele de împărţire a bugetelor sunt total lipsite de transparenţă şi nu există nicio şansă pentru amendamente. Proiectul Legii bugetului este la vot, în Parlament.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri