Au început şcoala, dar nu ştiu unde vor învăţa 

Data publicării:
2a DESCHIDERE AN COLEGIUL DE VEST icon

Pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Vest, primul clopoțel a sunat în vechea locație. Nu se știe însă pentru cât timp se va mai întâmpla asta, iar situația îi sperie pe copii, cu atât mai mult cu cât cei mai mulţi fac naveta din satele vecine, unele aflate chiar la 40 de kilometri distanță.

Mai îngrijorați decât elevii sunt părinții, care spun că mutarea într-un alt sediu ar presupune costuri suplimentare, pe care puţini și le permit.

"E foarte departe, vă dați seama, iar de acolo de unde îi duce cu şcoala până la gară, cum ajung? De unde dăm atâţia bani?", "O să renunţe, că nu se poate ajunge până acolo, să știți că nu se poate", "Şi chiar dacă s-ar muta, nu ştiu dacă aş putea face faţă să plătesc alt mijloc de transport, deja plătesc unul. Şi nici ei, elevii, nu se vor descurca să schimbe atâtea mijloace de transport până acolo", spun părinţii.

Profesorii sunt primii care se opun mutării, prin toate mijloacele. După ce la sfârșitul săptămânii trecute s-au baricadat în școală, cadrele didactice spun că vor continua formele de protest și nu sunt speriate de amenințările venite din partea municipalității.

"Vor vedea, cei care se opun, că vor fi chemați în instanță și că li se vor imputa sume uriașe. Și nu cred că vor fi fericiți să le plătească. Pe de altă parte, le sugerez să se documenteze ce înseamnă obstrucționarea aplicării unui act executoriu, cum este o hotărâre de consiliu local", a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

"Ce s-a întâmplat, mie, personal, mi se pare un abuz. Şi ce li se întamplă acestor copii, în care toată lumea loveşte şi care provin din familii modeste. Nu e vina noastra ca Artele plătesc 30 000 de euro”. - De ce va opuneţi atât de vehement?  ”Pentru că ne pierdem copiii, ne autodesfiinţăm", spune Georgia Tyau, profesor la Colegiul de Vest din Timișoara.

Până când conflictul va avea o rezolvare, aproape 500 de elevi ai Colegiului de Vest din Timișoara se vor întreba la sfârșitul fiecărei zile..."Mâine unde vom merge la școală?".

reporter: Adina Iriza
operator: Alin Lungu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri