Autostrada Lugoj-Deva: tronson aproape gata, fără punct de intrare

Data publicării:
01 AUTOSTR DEVA LUGOJ icon

Deşi lotul I al Autostrazii Lugoj-Deva ar putea fi dat în folosinţă la sfârşitul acestei luni, şoferii care vin dinspre Timișoara spre Deva nu se vor putea folosi de şoseaua de mare viteză, întrucât lipsește punctul de intrare de pe drumul european pe autostradă.

Constructorul mai are aproximativ două săptămâni la dispoziţie să remedieze problema. Zilele acestea, echipele de muncitori fac pregătirile finale, iar dacă totul decurge conform planului, panglica inaugurală va putea fi tăiată la sfârşitul lunii.

Adriano Scatena, şeful şantierului de pe lotul I al Autostrăzii Lugoj-Deva, susține: "Respectăm programul şi cred că, la sfârșitul lunii, începutul lunii viitoare, se poate preda lucrarea".

Lucrările la primul tronson au început în urmă cu doi ani, iar primul termen de predare a fost luna aprilie a acestui an. Însă, din cauza unor probleme cu terenurile peste care trece autostrada, termenul a fost amânat până în luna septembrie. Valoarea totală a lucrărilor pe lotul I al autostrăzii Lugoj-Deva este de 154 de milioane de euro.

reporter: Adina Iriza
operator: Mihai Pop
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri