Buni sportivi, posibili poliţişti locali

Data publicării:
probe prima

Prima probă: viteza pe 50 de metri. Un polițist local trebuie să fie rapid, pentru a prinde infractorii. Aproape toți candidaţii au reușit să scoată media de timp, iar unii au și impresionat: "6,3. Bravo, băi, băiete!"

A urmat proba de abdomene. Primele 30 de exerciţii nu le-au pus probleme candidaţilor. Degeaba, însă, pentru că e nevoie de 44 de astfel de mişcări pentru a promova proba. Un polițist local trebuie să știe să meargă pe bicicletă... pentru patrulare, evident. Un mijloc rapid, economic și sănătos de deplasare, dar care s-a dovedit cam greu de mânuit pentru unii dintre cei care îşi doresc să devină agenţi.

"Pe locuri...fiți gata” Ultima probă și cea mai dificilă, a fost cea de rezistență. 1000 de metri au avut de parcurs candidaţii în doar patru minute. Testele nu au fost uşoare, au spus candidaţii la final: ”Eu cred că baremele sunt pentru sportivi”, ”Dar v-ați descurcat, ați trecut”, ”Păi, am trecut că m-am antrenat”, ”Nu m-am antrenat dar vedem ce-o fi. Noroc”.

Pentru Sergiu Căliman a fost o zi bună. Este pentru a treia oară când dă aceste probe. Cu noroc de data aceasta, pentru că a şi reuşit să le treacă. ”Mult mai încrezător, de-aia nici nu m-am lăsat și, dacă mai departe n-o să trec de proba scrisă, nu mă voi lăsa și voi mai încerca”, spune Sergiu Căliman.

Una peste alta, mulţi din cei înscrişi s-au descurcat bine. Au promovat aproape toți proba fizică, în comparație cu ultima examinare, când din 38 de candidați doar trei au fost promovaţi.

”Am avut foarte multe situații în care capacitatea fizică a contat foarte mult și, de altfel, noi avem câteva condiții impuse, și de înălțime, ați văzut, și de mersul pe bicicletă. Ni s-a părut la început că nu e necesar dar, după aceea, atunci când ne-am dotat cu biciclete, am avut foarte multe situații în care n-am putut să patrulăm din cauză că nu știau să meargă pe bicicletă sau, cel puțin, așa susțineau”, ne-a declarat Dorel Cojan, șeful Poliției Locale Timișoara.

Pentru candidaţi urmează proba teoretică. Examenul scris va avea loc mâine.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri