Cardul european profesional, un eșec în Timiș: nicio firmă nu a fost interesată

Data publicării:
card

Nu m-a contactat nimeni. Am înţeles că baza mea de date este pe acel site, dar nu m-a contactat nimeni”. În situaţia doamnei, care face această afirmație, mai sunt încă 60 de persoane din Timiş care, în ultimele două luni, şi-au făcut un card profesional european. Degeaba. Niciun angajator nu a fost până acum interesat să obţină acces la baza de date a Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă.

Simona Potîng, purtătorul de cuvânt al AJOFM Timiş, crede că: ”Problema a fost, mă gândesc eu, că angajatorul se gândea dacă trebuie să-şi achiziţioneze un cititor de card. Și nu trebuie neaparat să-şi achiziţioneze un cititor de card”.

Chiar dacă nu trebuie să-şi achiziţioneze un cititor de card, iar accesul la baza de date se poate face cu un user şi o parolă, în Timiş, sunt angajatori care nici măcar nu au auzit de existenţa portalului. Ana Maria Lupulescu, consultant resurse umane, ne mărturisește: ”Cred că este prima dată când aud despre o astfel de acţiune a AJOFM. Mi se pare o procedură destul de dificilă, accesul este limitat”.

Alţi angajatori susţin însă că portalul are si avantaje. Chiar şi aşa, nu au solicitat AJOFM acces la baza de date. Cardul conţine CV-ul candidatului şi recomandările primite, dar şi date despre locurile de muncă ce au mai fost accesate. Cardul profesional a fost implementat la nivel național prin intermediul unui proiect european în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: V. Jiva/ C. Pârlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri