Sari la conținut

Casă la țară cu fermă exotică

Nu, nu e o câmpie din Australia, e ferma unei familii din satul Cherestur, judeţul Timiş. Pasionaţi de animale exotice, Gabriela şi Cristian Gunter au adus primul cangur în 2009. Îşi amintesc şi acum prima aventură a lui Bobiţă pe meleagurile româneşti.

„Băieţii de la Primărie dimineaţa au zis măi ce şobolan ţopăie, al meu a luat-o aici prin grădină şi ţopăia pe strazi aici şi jumătate de sat prin grădini la 6 dimineaţa la vânătoare de canguri”, povestește Cristian Gunter, proprietarul animalelor exotice.

„Nu aveam nici câine, nici pisică nici nimica, până la urmă hai că luăm cangurul, am venit cu el acasă şi aşa a început, am mai luat una alta”, continuă Gabriel Gunter, soția acestuia.

Aşa au apărut, rând pe rând, în ograda familiei Gunter un serval, suricate care mânâncă din mână, doi porci spinoşi, dar şi patru maimuţe braziliene extrem de rare. Doar trei mii de exemplare mai trăiesc în sălbăticie pe tot globul.

„Max vino la mine, haide mami, hai țuc-o mama, pe ea am crescut-o cu biberonul acasă. [Acasă aţi avut-o?] Da, am dus-o acasă că doar nu stau, aici, noaptea să o hrănesc”, susține Marghit Martin, îngrijitor.

Deşi n-a fost uşor, familia Gunter a obţinut, până la urmă, toate avizele necesare pentru a păstra toate cele 25 de animale exotice. Ei se gândesc acum să doneze animalele Grădinii Zoologice din Timişoara ca să se bucure de ele şi alţi iubitori de animale.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Mihai Pop