Sari la conținut
News Alert

Cinci milioane de lei, alocaţi pentru reabilitarea a trei clădiri istorice din Timişoara

Unul dintre imobile, situat pe strada Ştefan Cel Mare, la numãrul 35, se află într-o stare avansată de degradare. Acoperişul este aproape distrus, iar tencuiala este desprinsă de pe pereţi. Clădirea, care arată ca o ruină, este în proprietatea primăriei. Alte două clădiri, de pe aceeaşi stradă, unde se lucrează deja la acoperiş, vor fi reabilitate. Intervenţii la aceste imobile n-au mai fost făcute de zeci de ani, spun reprezentanţii Primăriei.

Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei: „Noi acum culegem roadele nepăsării celor care au condus Timişoara în ultimii 50 de ani. Dorim să dăm un aspect cât de cât decent şi acestei zone, zona Ştefan cel Mare".

Locuitorii din zonă au părerile împărţite în ceea ce priveşte intenţia municipalităţii:

„Îmi place cum au făcut, dar mai sunt nişte case de la primărie care, efectiv, pică, la fel ca şi asta şi nu ştiu când se vor apuca ei să facă aşa ceva, sincer".

„Se poate face, eu zic că e o idee bună, un lucru bun".

O campanie de identificare a clădirilor istorice degradate este în plină desfăşurare în Timişoara. Inventarierea va fi gata la sfârşitul acestui an. Autorităţile spun că vor cuprinde în bugetul pentru 2015 fonduri pentru a repara cât mai multe astfel de imobile de patrimoniu.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Răzvan Bulacu