Consiliul Judeţean Timiş vrea să împrumute 200 de milioane de lei 

Data publicării:
icon cjtxx 2 1

Demersurile pentru obţinerea creditului vor începe în această toamnă. Suma de 200 milioane de lei este prea mare pentru judeţul Timiş, susţin unii consilieri locali. Iar gradul de îndatorare va fi greu de suportat şi s-ar răsfrânge peste locuitorii judeţului.



"Îndatorarea CJ Timiş la nivelul de 26% este extrem de mare. Şi cred că, pentru 20 de ani, este foarte mult ca noi să putem interveni ca alţii care vin în urma noastră să mai poată să apeleze la un credit pentru eventuale investiţii, pentru alte eventuale lucrări de strictă necesitate", a declarat Tiberiu Lelescu, consilier judeţean PDL.

Însă cei mai mulţi consilieri judeţeni cred că drumurile de legătură cu alte judeţe şi cu Serbia sau Ungaria ar trebui reabilitate, iar creditul i-ar ajuta în acest scop.

Adrian Pau, consilier judeţean PSD, consideră că: "Va trebui să luăm în calcul drumurile naţionale care au nevoie de reabilitare… Avem o grămadă de drumuri naţionale. Aici pot să vă dau un exemplu, Moraviţa-Oraviţa, un drum ce face legătura dinspre Belgrad spre Oraviţa".

Creditul pare să fie singura opţiune şi în viziunea conducerii Consiliului Judeţean.


Altfel n-o să putem să facem nimic din punct de vedere al încheierii unor lucrări de anvergură", este de părere Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Aleşii judeţeni spun că împrumutul ar însemna şi atragerea de investitori. Potrivit autorităţilor, creditul va fi luat pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 20 de ani şi va fi garantat cu venituri proprii.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Andrei Marina
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri