Consultaţii ginecologice gratuite, în această lună, în Timișoara

Data publicării:
ginecologie prima

Discuţie medic-pacient: - Întrebarea mea ar fi de unde aţi aflat despre această campanie şi dacă ştiţi ce semnifică? ”Am aflat de la cunoştinţe, de la colegii de lucru şi am intrat şi pe site-ul clinicii dumneavoastră pentru mai multe detalii”.

Alina Blajin este una dintre femeile care a beneficiat deja de un consult ginecologic gratuit. Nu a stat pe gânduri atunci când a aflat de acestă campanie, cu atât mai mult cu cât a făcut o economie de aproximativ 80 de lei, preţul unei astfel de examinări în sistemul privat de sănătate.

”Tinâd cont că eu sunt o persoană predispusă la infecţii, atunci a fost un motiv oportun pentru a profita de această ocazie. E un lucru foarte bun, pentru că încurajează femeile să îşi facă un consult. Multe femei nu fac consult ginecologic, din comoditate, din ruşine, din tot felul de motive”, ne spune Alina Blajin.

”Cred că este benefic pentru orice om să îşi facă un consult o dată la câteva luni pentru că aşa aflăm dacă avem vreo boală”, ”Este binevenită, deoarece nu toate femeile vin să îşi facă un control periodic şi nu au grijă de sănătatea lor, cum ar trebui, şi de aceea orice campanie în ceea ce priveşte sănătatea omului este binevenită”, sună alte opinii.

Medicii susţin că examinarea este deosebit de importantă şi că ar trebui făcută de cel puţin două ori pe an, asta cu atât mai mult cu cât, netratate, infecţiile vaginale pot avea consecţinţe grave.

”Orice infecţie vaginală netratată cum trebuie, ulterior, poate să determine cervicite, adică infecţii ale colului uterin, care pot să ducă la leziuni de colului uterin. Se pot asocia infecţiile cu papilloma virus, care, de când se ştie, sunt incriminate de apariţia cancerului de col uterin”, ne precizează Florica Aljobory, medic primar obstetrică-ginecologie.

Campania are loc la nivel naţional, pe toată durată lunii februarie. În Timişoara, consultaţii se fac în Clinica Medicală Progyn, Centrul Medical Al Jobory şi Clinica Gyniclinique.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri