Sari la conținut

Controale în pieţele din Timişoara. Unii comercianți şi-au închis porţile, alții au ”rezistat”

Poliţiştii şi inspectorii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au pornit în căutarea neregulilor încă de la primele ore ale dimineţii. Au controlat modul de păstrare şi depozitare a mărfii, dar şi fiecare document. Oamenii legii au avut însă parte şi de suprize.

La auzul veştii că oamenii legii sunt prin apropiere, mai mulţi comercianţi şi-au închis porţile, cel mai probabil de frica unor amenzi usturătoare.

Şi producătorii din Piaţa Badea Cârţan au fost ţinta controalelor de astăzi: ”Suntem în regulă, au venit şi ne-au controlat, tot, acte, toate. Numai bani n-avem”, ”Ar fi bine dacă ar fi peste tot, dar nu e. Numai de ăştia se leagă, să ştiţi că suntem numai câţiva producători în piaţa asta, şi restul nu”, ”N-avem de ce să nu fim în regulă, sunt produse noastre de acasă. Se cunoaşte după mâini cât am lucrat”.

Primele rezultate ale acţiunii nu sunt de neglijat. Peste 20 de sancţiuni au fost aplicate doar pentru comerţul ilicit de produse şi pentru condiţii improprii de depozitare a mărfii.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche