Crăciun regal la Săvârșin. Din meniul mesei de Ajun nu lipsesc preparatele tradiționale românești

Data publicării:
craciun regal

La fel ca în fiecare an, ornamentele de pe masa de Crăciun a familiei regale au fost realizate de către Principesa Margareta: ”Am văzut ceva foarte asemănător în Elveţia şi mi s-a părut foarte interesant că-i mai şters... fără prea multă culoare, cum este o zi de iarnă când nu e soare”.

Membrii familiei regale a României prezenţi anul acesta pentru sărbătoarea Crăciunului la Săvârşin vor servi la primul fel produse tradiţionale româneşti din porc: cârnaţi, caltaboş şi jumări. La felul principal va fi pregătit un curcan de 20 de kilograme care va fi fript în noul cuptor construit recent în curtea castelului. Acesta va fi umplut cu ficăţei, portocale şi prune uscate învelit în bacon. Ca garnitură va fi servită o salată de varză roşie cu castane, dar şi un piure de castane.

”La desert am un pudding adus de alteţele lor din Anglia, iar lângă el eu fac un sos Sabagnon, care se face pe aburi cu ouă şi cu vin”, spune Viorica Călin, bucătăreasa Familiei Regale.

Bradul Familiei Regale din castelul de la Săvârşin a fost împodobit anul acesta încă din 22 decembrie. Sub el şi-au găsit deja loc cadouri pentru fiecare membru al familiei indiferent dacă acesta va fi prezent să îşi ia darul personal sau nu.

”M-am gândit să-l facem multicolor în acest an. Până acum erau diverse... sau roşu cu auriu sau bleu cu argint... în acest an l-am făcut multicolor”, a afirmat ASR Principesa Margareta. ”Pentru mine e important să fiu cu familia. Şi să fim împreună şi cu comunitatea. Mă bucur să stau cu colindătorii”, adaugă ASR Principele Nicolae.

Familia Regală a României va sărbători Crăciunul anul acesta la Săvârşin fără Majestăţile lor Regele Mihai şi Regina Ana care, din cauza starii de sănătate, au rămas în Elveția.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri