Sari la conținut

Cuptorul și calculatorul, unelte de succes pentru bloggerii culinari

Își recomandă rețetele ca fiind „îngrozitor" de gustoase, iar cele mai multe preparate se realizează într-o bucătărie de doar cinci metri pătrați. Narcisa Viorel a pornit un blog culinar în urmă cu șapte luni, în momentul în care a decis să dea mouse-ul calculatorului pe mixerul din bucătărie.

"Blogul l-am creat în momentul în care am plecat dintr-o corporație, am avut o perioadă liberă și am găsit timp să îl pun la punct. Pentru că durează destul de mult. Pierd foarte multă vreme, nu am știut câtă muncă e în spatele unui blog", mărturiseşte blogger culinar Narcisa Viorel.   

Dar cifrele arată că efortul nu e în zadar. În prima zi de la lansarea blogului, distribuirea link-ului pe o pagină de socializare a strâns 300 de like-uri, iar acum, unele rețete au și 500 de accesări pe zi. În prezent, blogul Narcisei Viorel are vizitatori chiar și din Spania, Germania, Canada și Statele Unite. 

"Cred că cel mai des gătesc dulciuri și de obicei am ceva dulce în casă, nu prea se întâmplă să nu am. Paste gătesc foarte des, pentru că se fac foarte ușor și nu prea am timp liber. Încerc să fac rețete care se fac relativ simplu, nu pierd ore întregi încercând să gătesc ceva", mai spune Narcisa Viorel.

Iar rezultatul demonstrează că rapid poate însemna şi bun. Pasiunea Narcisei nu se opreşte în bucătărie. Fotografierea bunătăţilor, editarea pozelor și redactarea postărilor apropie hobby-ul de un job cu normă întreagă.

"Postez în fiecare zi pe blog, asta e un fel de regulă pentru mine. Pentru că dacă ești activ oamenii se obișnuiesc cu tine. De scris rețete, scriu cam de 4-5 ori pe săptămână, îmi fac drafturi și în permanență am back-up. În cazul în care plec câteva zile undeva pot să postez și de pe telefonul mobil", spune Narcisa Viorel, blogger culinar.

Vizitatorii blogului spun despre pasiunea pentru gătit că este molipsitoare, chiar și pentru cei care activează în domenii total diferite. Andreea Cucu lucrează la o companie din domeniul automotive, iar de când a descoperit rețetele Narcisei Viorel, își face timp aproape zilnic pentru experimente în bucătărie.

"De când am început să urmăresc blogul m-am apucat de făcut prăjituri și asta urmăresc. Am găsit o prăjitură cu cireșe și eu aveam vișine la momentul respectiv și am încercat rețeta cu vișine și a ieșit cum trebuie. A fost mai acrișoară puțin dar foarte bună", spune Andreea Cucu, unul dintre vizitatorii blogului.

În cele șapte luni de la lansare, blogul a scos la iveală peste 60 de feluri de prăjituri, 40 de rețete de aperitive și alte aproape 30 de tipuri de fripuri. Şi, poate cel mai important, aproape 32 000 de vizualizări. Iar reţetele, la fel ca şi visurile Narcisei, nu se opresc aici, ci într-un restaurant propriu, la care să ia masa, de ce nu, și foştii colegi corporatiști.


Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Pe aceeași temă