Detalii în exclusivitate despre "fabrica de bani" a judecătoarei Boloș

Data publicării:
justitie pe bani 2



Judecătoarea Floriță Boloș era suspectată încă din anul 2009 că interpretează legea după bunul plac și le dă câștig de cauză celor care îi oferă bani. Femeia a fost arestată pentru 29 de zile, iar interceptările realizate de DNA arată că în județul Arad, unii magistraţi nu erau străini de fenomenul corupției.

"Judecătoarea Floriță Boloș cunoştea faptul că, încă din anul 2009 era urmărită, iar convorbirile telefonice îi erau interceptate. Inculpata şi-a oferit serviciile unor persoane pe care le vedea pentru prima dată, fără niciun fel de ezitare, prin modul de acţionare subordonând atribuţiile funcţiei intereselor personale, onestitatea magistraţilor putând fi pusă la îndoială", se arată în motivarea Curții de Apel Timișoara.

Floriță Boloș a acceptat să primească 13.000 de lei și 5.500 de euro de la doi investigatori sub acoperire. Aceștia au falsificat mai multe acte de vânzare-cumpărare și i-au spus magistratei că vor să pună mâna pe casele și terenurile unor oameni nevinovaţi. Iar judecătoarea a acceptat, ba chiar le-a atras atenția cum trebuie să procedeze.

Floriță Boloș: Atenție, atenție!
Investigator: Ce?
Floriță Boloș: Să nu deschizi mai mult de 15 procese concomitent. E nebunie să faci mai multe. Nu mai pot controla lucrurile
Investigator: Facem cum spuneți.
Floriță Boloș: Investiția în mine merită. E mai ieftin decât la notar. Dar nu mai mult de 15 procese în același timp.
Investigator: Ok!
Floriță Boloș: Altfel nu pot să controlez ECRIS-ul ăla (n.r. programul de repartizare a proceselor).
(sursa: motivarea Curții de Apel Timișoara)

 

Întâlnirile dintre judecătoare și agenții sub acoperire au avut loc atât la biroul judecătoresc al Floriței Boloș, dar și la un cabinet notarial. Iar magistratul le-a explicat în repetate rânduri clienților ei că sistemul e corupt.

După mai multe întâlniri, agenții sub acoperire au fost de acord să deschidă 12 procese, dar au testat-o din nou pe judecătoare, spunând că nu au înţeles cum îşi va repartiza ea cauzele. După ce a deschis procesele, judecătoarea a continuat să ceară bani, pe motiv că a plătit ea taxele de timbru - vezi și alte interceptări realizate de DNA invocate în motivarea Curții de Apel Timișoara și care au fost prezentate de Digi24 Timișoara.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri