Sari la conținut

Fotbal în scop caritabil. Opt echipe din Timişoara şi-au dat mâna pentru fiica lui Iosif Rotariu

Fotbalişti, baschetbaliști, rugbiști, voleibaliști, handbaliști şi practicanți ai fotbalului american și-au unit forțele pentru o acțiune caritabilă. Au jucat fotbal pe un teren amenajat în centrul Timişoarei. ”Suntem bucuroși că participăm și încercăm să ajutăm, mai ales fiind vorba despre o fetiță, încercăm să facem și noi tot posibilul pentru a ajuta”, afirmă Bogdan Murărescu, antrenor BC Timba Timişoara (baschet).

”Pentru Kassandra am venit, pentru cauza aceasta. Ar trebui de acum ca, orice acțiune, care s-ar face să implice și sportul. Foarte multă mișcare, foarte multă lume a venit”, spune și Dani Mărgăuan, Timișoara 89ers (fotbal american).

Iar dacă țelul a fost unul comun, meciurile s-au jucat într-un mod nonconformist. Echipa de fotbal american a evoluat împotriva echipei feminine de fotbal de la CFR Timișoara. Băieţii s-au impus în cele din urmă cu 3-1. ”Ne-a făcut plăcere, a fost un joc foarte strâns, am pierdut, dar ne bucurăm că am putut fi de folos”, a mărturisit Abrudan Florina, CFR Timișoara (fotbal feminin).

Kassandra Rotariu suferă de o afecţiune gravă a sistemului osos, boală care poartă numele de osteomielită. La numai 10 ani, micuţa a suferit 36 de operaţii, care nu i-au şters însă zâmetul copilăriei de pe faţă. ”Eu sper că într-o zi mă voi face bine și voi fi normal, voi putea să alerg, să sar, să mă joc unele jocuri pe care nu le pot. Să mă cațăr”, spune Kassandra Rotariu.

Intervenţia chirurgicală pe care trebuie să o suporte Kassandra, în luna noiembrie, este considerată de specialişti extrem de dificilă, dar şi costisitoare, ea ajungând la aproximativ 10.000 de euro, cu tot cu spitalizarea. ”În astfel de momente sportivii au un suflet mare și încearcă să ajute așa cum pot ei”, ne-a declarat Iosif Rotariu, tatăl.

Fondurile obţinute cu ocazia evenimentului caritabil vor fi oferite familiei Rotariu pentru a fi folosite la următoarele operaţii de care are nevoie micuţa.

Redactor: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche