Sari la conținut

Haos din cauza șantierului, pe strada Ștefan cel Mare din Timişoara

De mai bine de două luni, strada Ștefan cel Mare din Timişoara a intrat în reabilitare. Se schimbă liniile de tramvai și se modernizează infrastructura rutieră. Problema este că benzile de circulație rămase deschise sunt pline de gropi, iar șoferii spun că vor cere despăgubiri de la Primăria Timișoara pentru că își strică mașinile.

Nu doar șoferii au de suferit din cauza șantierului. Locuitorii din zonă s-au săturat să circule prin praf și printre utilaje. Unii dintre ei, cei mai curajoși, traversează chiar șantierul plin de gropi și șanțuri, fără ca vreun muncitor să îi oprească.

Autoritățile nu pot decât să promită că lucrarea va fi finalizată și că haosul din zona va lua sfârșit.

„La ritmul lucrărilor, în momentul de față, sperăm ca acest proiect să fie finalizat înaintea termenului. Se lucrează intens și, din toate punctele de vedere, sunt înaintea graficului de lucrări, acum pe Ștefan cel Mare", afirmă Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Probleme din cauza șantierului au şi micile firme care îşi desfăşurau activitatea în zonă, şi care au fost nevoită să îşi caute alte spaţii. Reabilitarea străzii Ștefan cel Mare costă peste 25 de milioane de lei, iar 20 de milioane provin din fonduri europene. Lucrările trebuie finalizate în luna ianuarie a anului viitor.

reporter: Caterina Ledrer
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche