Sari la conținut
News Alert

Harta Timișoarei, după reabilitarea centrului istoric. Străzile pe care șoferii vor avea interzis Străzile Vasile Alecsandri, Mercy, Sergent Muşat şi Negru Vodă vor fi complet închise circulaţiei rutiere. Printre străzile parţial acesibile şoferilor se numără Eugeniu de Savoya şi Caruso.

Lucrările de reabilitare vor începe, în două săptămâni, în Piaţa Libertăţii. Valoarea proiectului este de 53 de milioane de lei, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene. Constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările la cele patru pieţe şi zece străzi din cartierul Cetate până în luna iulie 2015.În cadrul proiectului, va fi refăcută infrastructura, vor fi înlocuite reţelele de apă şi canalizare, cele electrice, de termoficare sau energie electrică, dar şi instalaţiile de iluminat.

Şi Piaţa Victoriei intră în reabilitare. Asta nu înseamnă că acest spațiu va aparține, în întregime, pietonilor: autorităţile plănuiesc construirea unui pasaj rutier sub zona pietonală din piaţă.

CITEȘTE ȘI: Ștefan Sandu, PDL, proiect de milioane de euro: vrem închiderea traficului în fata Catedralei și lărgirea Begăi! și Robu desființează proiectul prezentat de PDL de transformare a zonei Catedralei: Timișoara nu este subiect de joacă!

Redactor: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche