Ieri, săli de cinema, astăzi, locuri de rugăciune

Data publicării:
biserica

Fostul cinematograf ”Mureşul” din Arad a funcţionat într-o sală unde la începutul secolului a concertat Franz List, iar după Revoluţie a funcţionat pentru o vreme o discotecă, dar şi o sală de bingo. Ultima tranformare a avut loc în aprilie anul acesta când locul a fost tranformat în sală de rugăciune.



”Se potriveşte foarte bine în contextul în care evident, şi noi l-am amenajat, l-am „editat” într-un fel tocmai ca să prindă scopului şi viziunii pe care noi o avem”, a afirmat Cristian Barbosu, pastor la Biserica Harvest Metanoia Arad.

De transformare se arată încântaţi şi credincioşii care vin aici duminică de duminică. Fostul cinematograf are 550 de locuri pe scaune şi un sistem de sonorizare ce ar face invidioasă orice sală de concerte: ”Cred că Aradul avea o nevoie ca acest loc să se transforme într-un loc de rugăciune, în care oameni care frecventau înainte acest local să vină şi să se închine lui Dumnezeu”, ”Am fost în cinematograf, aici, înainte, dar acum faptul că locul ăsta schimbă vieţi nu doar face un moment plăcut, cred că este mult mai valoros”.



Situaţia este aceeaşi şi în cazul celui mai mare cinematograf din Arad, ”Dacia”. Aici deocamdată se mai proiectează şi filme, slujbele fiind ţinute doar o dată pe săptămână, duminică după-amiază, când sala a fost închiriată cultului penticostal din oraş.

”Suntem o comunitate mare în municipiu, dar din lipsa spaţiului pe centrul Aradului nu am avut posibilitatea de a construi”, ne spune Iosif Riviş – Tipei, pastor al cultului penticostal.

Cinematografele din oraş şi-au pierdut clienţii în ultimii zece ani, pe de o parte din lipsa investiţiilor în săli, iar pe de alta din cauza deschiderii cinematografelor multiplex. Aradul are în prezent 18 săli multiplex, cu un total de peste 3.200 de locuri.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri