Arad: Un șofer român a fost oprit la frontieră pentru că ascundea 12 migranți în cutii de lemn

Data publicării:
Infracțiune la Vama Nădlac
Tânărul șofer a încercat să treacă prin vama Nădlac transportând 12 migranți. Foto: Profimedia

Un şofer român de 21 de ani din Arad este cercetat penal după ce, în noaptea dintre 3 și 4 aprilie, a fost prins că încerca să scoată din ţară 12 migranţi din Sri Lanka. Acesta  i-a ascuns în cutii de lemn în care ar fi trebuit să fie piese auto pentru a ajunge în Italia, conform Agerpres. 

Şoferul conducea o autoutilitară și urma să meargă prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceasta a fost verificată la ieşirea din ţară , iar conform documentelor, el transporta piese auto ambalate în cutii care urmau să circule pe ruta România - Italia.

Poliţia de Frontieră Arad a anunțat că: "În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în cutiile transportate, 12 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, intraţi legal în România".

 
Tânărul șofer este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei 12 migranți, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Editor : Cristina Sava

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri