Incendiu la Timișoara după o zi caniculară: acoperișuri distruse de flăcări, pagubele sunt mari

Data publicării:
incendiu 03






















Incendiul a izbucnit pe Intrarea Coșarilor din Timișoara, o stradă cu gospodării destul de înghesuite, cu case una apropiată de alta, fapt care a complicat lucrurile.
 

Se pare că evenimentul a fost anunțat destul de târziu pompierilor, care au trimis la fața locului trei mașini de pompieri. Incendiul a fost stins după circa o oră, răstimp în care au pus mâna să intervină atât pompierii, cât și oamenii din zonă.

Pagubele sunt foarte mari - una din case fusese renovată recent. 

UPDATE 1. Pompierii au stabilit și de la ce a pornit incendiul: niște geamuri stivuite într-o anexă au focalizat lumina Soarelui!

UPDATE 2. Un şofer care trecea prin zonă a văzut fumul dens şi a intrat în imobilul în flăcări pentru a vedea dacă există victime. El a salvat un copil dintr-una dintre clădirile care ardeau

”Am scos copilul, copilul a strigat, a vrut sa reintre în casă dupa câine, l-am tinut și, în final, altcineva a intrat după câine și după aia a apărut Politia”, a relatat el.

În timpul acesta, vecinii dădeau o mână de ajutor pentru a stinge flăcările, iar autoritățile întrerupeau gazul și curentul pentru a preveni o tragedie. Proprietarii nu au reuşit să salveze prea multe lucruri din cele două case.

Valentin Colesnic, comandantul Detaşamentului 2 Pompieri Timişoara, a declarat pentru Digi24 Timișoara cu privire la cauza incendiului: ”Proprietarul și-a schimbat geamurile, le-a stivuit acolo cu niciun gând. Soarele, vedeţi cum a bătut, aproape perpendicular, pe acele geamuri și s-a produs efectul de lupă din cauza temperaturilor ridicate”. 00:15:13:14

Ambele imobile erau asigurate, însă despăgubirile nu acoperă în totalitate pagubele.

reporter: Gerhald Ernst
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri