Sari la conținut

Înfrângere pentru Şunda, la primul meci pe Dan Păltinişanu. ACS Poli Timișoara – Pandurii 2-3

Cu mai multe improvizaţii în formula de start, gazdele au început bine jocul, iar Szekely a deschis scorul în minutul 6, după ce şutul lui Trandu a fost deviat de Nicandro. Atacantul timişorenilor s-a aflat aproape de 2-0, dar centrarea lui Nanu i-a venit pe piciorul stâng, într-un unghi din care i-ar fi fost dificil să reia mai periculos spre poartă.

Veniţi după înfrângerea cu 0-3 suferită în Europa League în faţa Fiorentinei, oaspeţii au intrat greu în joc. Au avut nevoie de jumătate de oră ca să preia controlul jocului, dar când au făcut-o au creat probleme la poarta lui Nuno Claro. De altfel, gorjenii au şi reuşit să înscrie în minutul 33, dar golul lui Dos Santos a fost anulat eronat pentru o poziţie de offside la Matulevicius, care însă nu influenţa faza.

La cabine s-a intrat, totuşi, la egalitate, pentru că Momcilovic a reuşit să îl învingă pe goalkeeperul portughez cu un şut din 25 de metri, în al doilea minut de prelungiri, deşi centralul indicase numai unul suplimentar.

Repriza a doua a accentuat dominarea Pandurilor, însă cei care au înscris au fost cei de la ACS Poli Timișoara. Mutat mijlocaş la închidere, Claudiu Belu a făcut o cursă de 40 de metri, l-a servit pe Bărbuţ, care a pătruns în careu şi a înscris cu sânge rece.

Numai patru minute a ţinut însă bucuria gazdelor, care s-au văzut mai întâi egalate de Eric, apoi învinse de Di Stefano, cu un şut de la 30 metri. ACS Poli Timișoara pierde, după cel mai spectaculos meci disputat în acest an pe ”Dan Păltinişanu”, iar miercuri joacă în Cupa României, pe terenul Stelei.

Vezi aici rezumatul partidei ACS POli Timișoara - Pandurii Tg. Jiu.

Reporter: Ionuț Suciu
Editor web: Călin Țenche