Sari la conținut

Investiție în sănatate

Aşa arăta ambulatoriul clinicii de ginecologie Dr. Dumitru Popescu din Timișoara. În ultimii 25 de ani a avut parte de puţine reparaţii şi niciodată de o reabilitare completă.

Acum lucrurile s-au schimbat. 14 cabinete au fost modernizate şi echipate cu corespunzător.

„Nu este totuna să lucrezi într-un spațiu total inadecvat, unde degeaba faci curățenie pentru că nu poți într-o clădire veche de 100 de ani să asiugri condițiile necesare - cu echipamente învechite, care se strică în timp ce efectuezi o manevră”, explică Olimpia Oprea, medic primar ginecolog.

„Sunt mândră, atât în calitatea mea de manager, cât și în calitatea mea de mamă, că în anul 2015 avem aparatura pe care o avem și condiții decente”, admite Andreea Bălan, managerul proiectului.

Lucrările de modernizare şi achiziţionarea echipamentelor au costat aproape 10 milioane de lei, fonduri europene .

„Ca medic chirurg de urgență apreciez și valoarea intrinsencă a ceea ce s-a întâmplat, pentru că știu foarte bine cum e să lucrezi în condiții mai puțin propice și știu, de asemenea, foarte bine cum e să o faci în condițiile în care ai tot ceea ce e necesar pentru un act medical de calitate”, adaugă Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Lucrările au început în toamna anului trecut şi trebuia terminate până în ultima zi a acestui an. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Mihai Pop