Sari la conținut

Jurist la CNADNR, cu diplomă falsă. Bărbatul a fost angajat de soţia lui, pe baza unui document contrafăcut

Ovidiu Constantin Păduraru, fost jurist la Direcţia de Drumuri Timişoara, a urmat cursurile facultăţilor de psihologie şi ştiinţe juridice, la filiala din Oradea a Universităţii Spiru Haret. În luna ianuarie, conducerea instituţiei de învăţământ a verificat actele din dosarul acestuia. Diploma de bacalaureat a ridicat suspiciuni.

”Am insistat ca să se prezinte documentul original, nu copie legalizată. Când a venit documentul original, specialiştii noştri au realizat că sunt în faţa unui document care are mari semne de întrebare”, spunea Gavrilă Ilovan, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Spiru Haret".

Diploma de bacalaureat a bărbatului a fost verificată de conducerea liceului din Oradea a cărei ştampilă figura pe document. ”Este foarte clar că diploma este falsă pentru că noi în anul respectiv nu am avut seria T cu numărul, ci am avut altă serie”.

Reprezentanţii colegiului au verificat şi diploma cumnatei bărbatului, şi ea fostă angajată a Direcţiei de Drumuri din Timişoara. ”Am ajuns la concluzia că diplomele nu au fost eliberate de şcoala noastră şi chiar putem să afirmăm cu certitudine că nu sunt autentice”, a precizat Omer Ismet, directorul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" Oradea.

Ovidiu Păduraru şi-a dat demisia din cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara, în 2013. Acelaşi gest l-a făcut şi cumnata lui, un an mai târziu. Şefii CNADNR susţin că angajarea celor doi a fost facilitată de soţia bărbatului. Aceasta a condus serviciul de Resurse Umane al direcţiei din Timişoara a companiei.

Fosta şefă a serviciului resurse umane, Daniela Păduraru, nu mai lucrează în cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara de aproximativ o săptămână. Asta după ce instituţia a depus pe numele ei o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Ea este acuzată de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Nu este singurul scandal din Regionala de Drumuri Timişoara. În 2011, directorul de atunci al instituţiei a fost pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influenţă.

Reporter: A. Deac/ C. Ledrer
Operator: R. Rezmuves/ M. Pop
Editor web: C. Țenche