Lecţie de istorie în aer liber la Timișoara

Data publicării:
istorie Aa

Startul turului istoric s-a dat în Parcul Poporului. Participanţii au aflat lucruri importante despre trecutul acestui loc. Acolo era o scenă, pe care au evoluat formaţiile din cartier, iar în 1847 Strauss a cântat, în acest parc, pentru prima dată în afara Vienei. Tot aici, peste câteva zeci de ani, au trecut Eminescu, Slavici, Iuliu Grozescu.

 

”Sunt lucruri de o deosebită importanţă pentru că au trecut foarte multe personalităţi pe aici”, ”Noi suntem ieşeni, suntem în trecere prin Timişoara. Ne-am alăturat acestui grup întrucât am observat că există un ghid care este din partea locului şi cunoasşte foarte bine istoria Timişoarei”, ”Am zis poate ne primesc şi pe noi în rândul celorlaţi şi ceilalţi au fost dispuşi şi bucuroşi. Am aflat foarte multe lucruri interesante, clădiri, pe care nu le-am văzut când am fost pe aici”, ne-a spus cei care au participat la acest tur.

 

Lecţia de istorie a continuat, apoi, în faţa Bisericii Millennium din Piaţa Traian: "A fost construită la 1.000 de ani de la construirea statului maghiar, în memoria acelui eveniment. La început de secol 20, s-a construit această biserică, cu o sonorizare extraordinară, cu o orgă impecabilă. În acest cartier era tradiţia ca sărbătorile să fie ale tuturor".

”Cine îşi mai aduce aminte de celebra Sisi. Era vorba de Regina Elisabeta care a fost de nenumărate ori la Timişoara”, ne spune Razvan Hrenoschi, presedintele Comisiei pentru cultura al CJT.

Turul a fost organizat pentru a face cunoscută istoria oraşului, despre care se vorbeşte din ce in ce mai puţin.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri