Lucrările la șantierul din Piața Bălcescu sunt cu două luni în avans

Data publicării:
BALCESCU Icon

Lângă biserica din zona Bălcescu a fost turnat chiar astăzi, asfaltul, iar lucrările în mijlocul pieței vor începe în următoarele zile. Zona nu va fi închisă, se va putea circula, dar cu restricții, anunță autoritățile. Șoferii sunt resemnați că în zonă se circulă greu, dar speră că lucrarea va fi terminată la termenul promis.

Cetăţenii Timişoarei şi-au dat cu părerea: "Un pic încurcă, dar sperăm să fie bine, sperăm să se țină de promisiune", "E bine, măcar se fac lucrările, se schimbă ceva, se modifică", "Domnule, ăsta-i traficul, ce să facem? Nu suntem noi de vină".

În Piaţa Bălcescu se lucrează la amenajarea unui sens giratoriu, vor fi realizate 41 de locuri de parcare, noi staţii pentru taximetre, dar şi pentru mijloacele de transport în comun. De asemenea, vor fi refăcute trotuarele şi zonele verzi.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, ne-a informat: "Termenul contractual, care a fost propus de proiectant evident, este de patru luni. Vom finaliza această lucrare în două luni. Asta înseamnă că, până la sfârșitul lunii septembrie, vom da în folosință Piața Bălcescu".

În mijlocul noului sens giratoriu va fi amplasată Coloana Fidelităţii, monument care se află în prezent în Cimitirul Eroilor. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,1 milioane de lei.

reporter: Manuela Strinu
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri