Sari la conținut
News Alert

Mai mulți voluntari, pentru noi experiențe

”Facultatea e grozavă, adică îți oferă multe lucruri, dar prea puțin contribuie la dezvoltarea ta ca om, ca individ. Te ajută foarte mult profesional, să spunem. Și atunci, ca să crești ca individ și dezvoltarea personală să-ți fie desăvârșită, mie mi se pare absolut obligatoriu să faci altceva în afară de facultate”, afirmă Iunia Pașca.

La fel gândesc şi ceilalţi tineri. Mulţi au încercat macar o dată să facă parte dintr-o astfel de organizaţie studenţească: ”Sunt foarte benefice în ziua de astăzi, deoarece piața e foarte dinamică, sunt multe nevoi noi, care apar”, ”Sunt sigură că prinde bine, dar eu mă voi mai gândi, că nu știu”, ”Înveți să fii mai deschis. Înveți să vorbești cu lumea, pe mine asta m-a ajutat”.

La Timişoara, organizația studențească AIESEC recrutează noi membri. Tot studenți sunt și cei care fac selecţiile, iar priza pe care o au la colegii lor se vede de la an la an.

”Sunt destul de interesați, pentru că, spre deosebire de 2011, când numărul aplicanților a fost în jur de 100, în toamna anului 2013 am ajuns la 250 de aplicanți, în urma căruia au intrat în organizație 90 de membri, care sunt acum activi și s-au implicat în proiectele noastre”, ne precizează Dana Ciuma, vicepreședinte pe Resurse Umane AIESEC Timișoara.

Organizație studențească internațională AIESEC are peste 60.000 de voluntari la nivel mondial.

reporter: Ioana Sapianu
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche