O nouă imagine pentru Parcul Central din Timișoara: grădină vieneză sau parc englezesc?

Data publicării:
Parcul Central 1
Parcul Central 1
Parcul Central 1


Conceptul de grădină vieneză este inspirat din ambianţa Grădinilor Schonbrunn, fiind în concordanţă cu titulatura municipiului Timişoara de Mica Vienă. Sistematizarea actuală a Parcului Scudier rezonează cu implementarea conceptului propus. Se propune păstrarea sistematizării iniţiale a amenajării existente - în proporţii aproximative: 75% amenajare peisageră alcătuită dintr-o peluză punctată de exemplare de valoare şi de grupuri compuse din arbori şi arbusti ornamentali şi 25% amenajare geometrică a axelor principale de compoziţie”, precizează Primăria Timișoara.

Stilul englezesc cu peluze întinse şi aerisirea spaţială a parcului oferind eleganţă si naturaleţe, dar şi o bună vizibilitate atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Mutarea subarboretului la periferia parcului şi crearea în gazon a unor pete de culoare, folosind vegetatie persistentă, de mică înălţime, evitând formarea unui ecran verde la nivelul ochiului”, afirmă Primăria Timișoara.

Astăzi, viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că, atât timişorenii de rând, cât şi specialiştii îşi pot spune părerea cu privire la cele două variante de proiect privind Parcul Central, în următoarele două săptămâni. Sugestiile vor fi trimise în atenţia Direcţiei Comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, pe adresa de mail: comunicare@primariatm.ro

Atât sugestiile oamenilor de rând, cât şi ale specialiştilor, vor fi integrate în studiul de fezabilitate, urmând ca după, să aibă loc execuţia proiectului.

Reporter: Adina Iriza
Foto: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri