Sari la conținut

O rochie de mireasă dulce, la propriu. Piesă vestimentară unicat, făcută din macarons  

”Acum turnăm siropul fierbine peste albuş. Punem bezeaua făcută peste făina de migdale şi cealaltă parte de albuş. Scoatem un pic bulele de aer care au mai rămas înăuntru” - Astfel a început lucrul la rochia din macarons. Din laboratorul unei cofetării din Timişoara, prăjiturile au ajuns, în scurt timp, la creatorul de modă Daniel Ignat.

”După ce am croit tiparele, croiesc rochia din material, urmând mai apoi să fie decupat materialul, cusut, ansamblate părţile şi apoi decorată cu prăjituri”, ne explică Daniel Ignat.

 

Așe se face că, printre mătase, dantelă şi catifea, dulciurile şi-au făcut loc ca materie primă în atelierul tânărului designer. A muncit două zile şi două nopţi pentu a lipi cele 60 de macarons pe taftaua din care e făcută rochia.

 

Cu fiecare nouă papiotă de aţă consumată, rochia din macarons devenea tot mai aproape de realitate, iar odată cu ea și pariul pus de designerul timișorean. ”De la asta a pornit de la un prieten obsedat de macarons şi de gustul lor care întradevăr e foarte bun. Mi-am demonstrat mie şi i-am demonstrat şi lui că o prăjitură poate fi materie primă pentru designul vestimentar”, ne-a povestit Daniel Ignat.

12


Astfel că rochia a atras toate privirile la un târg de nunţi din Timişoara: ”Drăguță, foarte frumoasă. M-am uitat de câteva ori la ea”, ”Interesantă pot să zic”.

O mie de lei va trebui să plătească mireasa care va dori să poarte o rochie din macarons.

reporter: Vlad Ungar
operator: V.Jiva/ G. Ștefăniță
editor web: Călin Țenche