Opulenţa s-a născut la Ghilad, judeţul Timiş

Data publicării:
4 STADION GHILAD icon

Nea Ioan Grigor a auzit că, la el în localitate, se ridică a treia arenă pe care se va putea juca fotbal. Nu i-a venit să creadă și a mers să vadă lansarea proiectului. Nu a stat mult şi nici nu a înțeles cum a obținut primăria fonduri europene, dar crede că ideea e bună.

Am stat de vorbă cu Ioan Grigor, localnic din Ghilad, pe care l-am întrebat ce părere are despre noua arenă din localitate:

"- Foarte bine. Să ştiti că ne pare şi noua foarte bine, pentru că suntem în vârstă şi mai vedem şi noi un meci.
- Veţi mergeti acolo?
- Unde?
- Pe teren.
- Da, da!
- În galerie sau pe teren?
- Pe teren, pentru că eu sunt mai bătrân".

Nu e singurul care ridică din sprâncene când aude că în Ghilad se investește jumătate de milion de euro în sport. Investiţia de la Ghilad poate parea ciudată în contextul în care 90% din drumurile din localitate nu au fost niciodată asfaltate, nu există canalizare, iar oamenii trebuie să iasă în fiecare zi în stradă, până la drumul principal, ca să-şi ia apă de la cişmea.

 

"În Ghilad exista o tradiţie extraordinară de microbişti. Am fost forțat puțin de la spate chiar dacă le spuneam oamenilor că acum nu e momentul. Există locuitori care vin chiar şi în cârje să asiste la meciurile de fotbal. Nu vom avea un câștig prea mare dacă am fi asfaltat o stradă", a declarat pentru Digi24 Timișoara Cornel Guran, primarul comunei Ghilad.

Terenul inaugurat acum este al treilea teren din comună, după stadionul din localitate și o altă arenă, cu nocturnă, ce se află în curtea școlii.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri