Sari la conținut

Percheziții la traficanți de minore. 25 de minore au fost obligate să întrețină relații sexuale pe bani

"Racolaţi tinere, minore, pentru prostituţie? De unde vă aduceaţi clienţii?" Liderul grupării, Paul Mânzu, este suspectat că ar fi racolat minore pe care le-ar fi obligat să facă sex pe bani, chiar la el acasă.

"Potrivit anchetatorilor aceasta era casa în care minorele erau aduse şi obligate să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi", precizează Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

"Este adevărat că făceaţi trafic cu minore? Le obligaţi să se prostitueze? Aţi racolat minore din cluburi pentru a întreţine relaţii sexuale? Cine erau clienţii?" Paul Mânzu, liderul grupării, nu ne-a răspuns la aceste întrebări. Acesta a fost printre primii care au ajuns la audieri.

Alături de suspecţi, la sediul DIICOT au fost aduse şi victimele reţelei de traficanţi de persoane: "Pe mine m-au luat, la fel, din pat, habar nu am de ce am venit aici şi o să vă spun când o să cobor".

”Minorele erau racolate chiar din apropierea şcolilor în care studiau. Erau seduse prin metoda „Loverboy", însă ulterior aflau că trebuie să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi în schimbul unor sume de bani care ajungeau direct în conturile membrilor reţelei infracţionale”, precizează Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

La percheziţii nu a fost găsit acasă, însă a fost adus ulterior la audieri, şi DJ Gino Manzotti, care a negat că ar avea de-a face cu această grupare. Potrivit anchetatorilor, el ar fi fost unul dintre clienţi.

- Racolau fete tinere, de liceu, şi le obligau să se prostitueze. Ştii ceva despre asta şi că tu ai fi fost unul dintre clienţi? ”Hai mă, terminaţi cu prostiile!”, - Dar, de ce crezi că ai apărut în povestea asta? De ce crezi că te caută Crima Organizată? ”V-am spus, este prietenul meu de 16 ani, Paul!”, - Ai participat la chefuri, la care s-au consumat droguri sau unde au fost tinere care erau minore şi ştiaţi lucrul acesta? ”Erau fete, dar nu erau minore şi nu am făcut parte din...", spunea el.

DJ Gino Manzotti susține susţine nevinovăţia celui despre care anchetatorii spun că este liderul grupării: "Adică Paul a venit cu foarte multe fete, dar nu special pentru mine!”, - Tu ştiai de ceva afaceri dubioase ale lui? ”Nu, ştiam că mai prosteşte fetele, dar nu cu bani şi că dă fete la judecători, avocaţi...”, - Dar, pe judecător îl ştii? ”Paul are foarte mulţi prieteni, nu îi ştiu pe toţi! Dar, nu cred că face el chestii dinastea pe bani!".

Judecătorul din Timişoara, implicat in dosar, a fost deja pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru şantaj, dar şi pentru că s-a folosit de serviciile unei persoane exploatate. ”Una dintre victime s-a plâns că a fost şantajată de el pentru că dacă nu mai vrea să presteze serviciile la care el o supunea, el avea diferite filmuleţe cu ea pe care le va arăta părinţilor”, afirmă Mircea Andreş, procuror-şef la DIICOT Timişoara.

Cinci persoane au fost aduse cu mandat la audieri la sediul DIICOT din Timişoara, dar şi mai mulţi martori în dosar, printre care victime şi clienţi ale acestora.

UPDATE. După audierile de la sediul DIICOT Timișoara, patru persoane - printre care Paul Mânzu, liderul rețelei, și Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Năstase - au fost reținute pentru 29 de zile pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de minore. Alte patru persoane, printre care si judecatorul, sunt cercetate sub control judiciar pentru șantaj.

Traficanţi reţinuţi. Zeci de minore au fost exploatate la Iaşi 

Reporter: M. Rohnean/ R. Popa
Operator: M. Pop/ G. Ștefăniță
Editor web: C. Țenche

Pe aceeași temă