Sari la conținut

Performanță mondială, condiții românești. Pugilistul Cosmin Gîrleanu a luat aurul mondial fără niciun sprijin din partea FRB

„Dacă nu ați fi avut acest ajutor al sponsorului dumneavoastră, n-ați fi ajuns la Mondiale, darămite să câștigați aurul. Ați fi rămas acasă? Asta cu siguranță! Numai dacă găseam, poate, bani pe plan local. MTS-ul nu ne dă niciun ban... suntem ai nimănui! Și-atunci normal că omul acesta, Mihai Lauruc, a venit ca o mană cerească pentru noi", spune Ilie Captari, antrenor CSȘ Hunedoara.

Chiar și așa, Cosmin și-a îndeplinit visul, după o finală în care și-a dominat autoritar adversarul din Statele Unite ale Americii. Va reveni la muncă însă în scurt timp pentru că deja știe bine ce vrea să facă mai departe.

„Ultimul meci a fost greu. Am avut un adversar puternic din State. Dar am fost relaxat și a mers totul bine. La anul o să avem Campionate Europene și Mondiale la tineret. O să muncesc în continuare, pentru că vreau să fac treabă bună", precizează Cosmin Gîrleanu, campion mondial de juniori.

Crescut la CSȘ Hunedoara, Gîrleanu mai are în palmares patru titluri naționale la cadeți și juniori, dar și un titlu de vicecampion continental, obținut în luna mai a acestui an, la Europenele din Ucraina.

„Prima oară am venit la box în 2010. M-a adus tatăl meu, pentru că eram foarte energic și făceam multe prostii. Mi-a plăcut foarte mult și am început să muncesc pentru a-mi îndeplini visul", spune Cosmin Gîrleanu.

„Eu nu vreau decât să îi mulțumesc lui Cosmin pentru că a reușit să se mobilizeze atât de bine, mai ales în finală, în meciul cu americanul unde cred că a dat tot ce a putut el și a avut mai bun în el. A evoluat, într-adevăr, la un nivel foarte înalt", sunt cuvintele lui Ilie Captari.

Pugilistul hunedorean este primul care obține un titlu mondial la nivel de juniori după o pauză de zece ani. Ultimul care a reușit același lucru a fost timișoreanul Flavius Biea, ajuns între timp la profesioniști.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă